Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

Izdelki angleškega, škotskega, irskega porekla.
Ker cenite naravne materiale.

ODPRODAJA ZALOG in DOKONČNA RAZPRODAJA- podrobneje o tem spodaj v levem stolpcu "aktualno".

 
 
 

Aktualno

 
 
 
 

Obvestilo

Spremljate nas lahko tudi preko našega FB profila.

Če se vam zgodi, da spletna trgovina ne dovoli naročila prikazanega izdelka, vas prosimo, da nam to sporočite preko osat@fam.si in bomo preverili zalogo.

Če želite biti obveščeni o vsakokratni novi objavi artiklov, nam to lahko sporočite na osat@fam.si.

 
 
 

Splošni pogoji


O ponudniku

Spletno trgovino Osat škotska hiša upravlja podjetje Fam d.o.o., Letališka cesta 33, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: ponudnik), ki je tudi lastnik domene www.skotskahisa.com.

Trudimo se, da so vsi podatki objavljeni na spletni strani ažurni in ne odgovarjamo za morebitne napake pri delovanju spletne strani.

Postopek nakupa

1. Izbira izdelka
Kupec izmed ponujanih izdelkov v spletni trgovini poišče želeni izdelek. Pri vsakem izdelku so opisane njegove bistvene značilnosti, pri nekaterih so na voljo tudi različne izvedbe le-teh (npr. velikost, barva, vzorec). Vsi navedeni izdelki (oz. njihove izvedbe) so v zalogi, izjemoma pa lahko pride do neskladja (če več kupcev naroči isti izdelek znotraj časa, ki ga ponudnik potrebuje za obdelavo in potrditev naročila, se naročila obdelujejo po časovnem zaporedju oddanih naročil).

2. Naročilo izdelka

Kupec izbere želeni izdelek (in njegovo morebitno izvedbo) s klikom na gumb »dodaj v košarico«, od koder lahko izdelek tudi odstrani s klikom na rdeč križec »odstrani« (oz. gumb »izprazni košarico« za brisanje vseh artiklov iz košarice).
Nakup lahko nadaljuje s klikom na gumb »nadaljuj z nakupom«.
Ko so v košarici vsi želeni izdelki in kupec vsebino košarice ponovno preveri, v obrazec vnese zahtevane podatke in naročilo potrdi s klikom na gumb »naroči«. Po tej potrditvi se vsebine košarice ne da več spreminjati.
V pregledu naročila je prikazan tudi strošek dostave/poštnine (strošek poštnine velja za pošiljanje na naslove v Sloveniji, pošiljanje na naslove izven Slovenije ni na voljo).

3. Naročilo v obdelavi/ naročilo potrjeno

Po potrditvi naročila kupec prejme avtomatsko generirano e- pošto z navedeno vsebino naročila ter obvestilom, da je naročilo sprejeto in čaka na obdelavo. Po prejemu tega obvestila, lahko kupec do prejema elektronskega obvestila s potrditvijo razpoložljivosti vseh naročenih izdelkov naročilo prekliče ali morebitno spremembo sporoči preko elektronske pošte osat@fam.si. Podjetje si pridržuje pravico, da po potrebi, za dodatne informacije, kupca pokliče na njegovo kontaktno telefonsko številko oz. mu pošlje sporočilo preko e-pošte.
Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo z elektronskim sporočilom potrdi oz. z razlogom zavrne.
Ko kupec prejme elektronsko obvestilo s potrditvijo razpoložljivosti vseh naročenih izdelkov, to pomeni, da je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom nepreklicno sklenjena. Hkrati to pomeni, da je pošiljka pripravljena in se naročila ne da več spreminjati. V primeru izbire »plačila na transakcijski račun«, mora kupec navedeni znesek nakazati na TRR ponudnika.
Če več kupcev naroči isti izdelek znotraj časa, ki ga ponudnik potrebuje za obdelavo in potrditev naročila, se naročila obdelujejo po časovnem zaporedju oddanih naročil oz. prejetih plačil.

4. Pošiljanje/prevzem izdelka

Ponudnik v dogovorjenem roku, na dogovorjen način in ko so izpolnjeni vsi morebitni dodatni pogoji, kupcu odpošlje blago in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Hkrati je kupec tudi obveščen o predvidenem roku in načinu dostave.
Kupec potem, na dogovorjen način, pošiljko prevzame.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačil

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh ponudniku pisno, na e-naslov osat@fam.si, sporoči odstop od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Vračilo prejetega blaga ponudniku, v roku za odstop od pogodbe, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini ter v primerni embalaži odposlati ponudniku v petnajstih (15) dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Strošek, ki v tem primeru bremeni kupca, je strošek vračila blaga.

Ponudnik kupcu, v primeru odstopa od pogodbe, vrne plačilo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v petnajstih (15) dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe oz. ob prejemu vrnjenega blaga, če to nastopi po petnajstih (15) dneh od odstopa od pogodbe. Vračilo se izvede na TRR/OR kupca, ki ga le-ta sporoči pisno.

Cene

Cene izdelkov so ob posameznem izdelku jasno prikazane. V primeru, da ima izdelek ceno znižano, je prvotna cena prečrtana, znižana pa jasno vidna. Vse cene vsebujejo DDV.

Pri nakupu veljajo cene, ki so prikazane v trenutku oddaje naročila.
Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Znesek poštnine je obračunan po ceniku Pošte Slovenije. Ob naročilu blaga v vrednosti najmanj 50,00€ je dostava po Sloveniji brezplačna (dostava na naslove izven Slovenije ni na voljo).

Ponudnik ima pravico spremeniti cene, če so bile le-te napačno vnesene med podatke spletne prodajalne. O tem mora predhodno obvestiti stranko in se dogovoriti o poteku oz. morebitni spremembi naročila.

Načini plačila

Ob potrditvi naročila kupec izbere način plačila blaga:

  • Plačilo na podlagi predračuna z nakazilom na transakcijski račun ponudnika Fam d.o.o., Letališka cesta 33, 1000 Ljubljana, odprt pri NLB d.d., IBAN SI56 0201 0003 5186 716. Vsi podatki, potrebni za nakazilo, so navedeni v potrditvenem sporočilu (znesek naročila, številka TRR, sklic). Predračun je veljaven 3 delovne dni- razen v primeru razprodaj, ko se veljavnost predračuna skrajša in je zapisana na predračunu oz. v spremnem sporočilu.
  • Plačilo preko sistema "Paypal". Povezava za plačilo se nahaja v potrditvenem sporočilu.
  • Plačilo po povzetju. Pošta Slovenije ob plačilu po povzetju zaračuna provizijo.

Odpošiljanje blaga/ dobavni rok

Naročeno blago bomo pogodbenemu partnerju za dostavo pošiljk oddali praviloma naslednji delovni dan oz. najkasneje v roku treh (3) delovnih dni po prejemu naročila (velja za artikle, ki so v zalogi). V primeru izjeme bomo o tem kupca pravočasno obvestili po elektronski pošti.

Dostava

V primeru izbire »plačila po povzetju«, naročila, oddana med delavniki do 9. ure, navadno odpošljemo še isti dan, ostala naročila pa praviloma naslednji delovni dan oz. najkasneje v roku treh (3) delovnih dni (velja za artikle, ki so v zalogi).
V primeru izbire »plačila na transkacijski račun« ponudnika ali izbire "preko sistema Paypal" pošiljko odpošljemo po prejemu nakazila.
V izjemnih primerih, ko ti roki niso izvedljivi, bomo o tem kupca pravočasno obvestili po elektronski pošti.

Blago ponudnik pošlje na sporočeni naslov. Ob potrditvi nakupa lahko kupec izbere poljuben naslov za dostavo. V primeru, da Pošta Slovenije pošiljke ne more dostaviti, jo kupec lahko prevzame na najbližji enoti Pošte Slovenije.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, pridržujemo pa si pravico do izbire druge dostavne službe, če bomo s tem naročilo lahko izpolnili učinkoviteje.

Za strošek dostave veljajo cene po ceniku Pošte Slovenije. Dostava pri naročilu blaga za najmanj 50,00 € je brezplačna.

Cenik dostave

Za naročila do vključno 49,99 € stroški dostave znašajo 5,00 €, ob naročilu blaga za najmanj 50,00 € pa je dostava brezplačna.

Pri izbiri plačila po povzetju, Pošta Slovenije zaračuna tudi provizijo po svojem ceniku.

Osebni prevzem

Osebni prevzem na sedežu podjetja je mogoč izjemoma, ob posebnem dogovoru.

Razprodan artikel

V izjemnih primerih se lahko zgodi, da je izdelek razprodan, čeprav to na spletni strani ni navedeno. O tem bomo kupca obvestili.
Če več kupcev naroči isti izdelek znotraj časa, ki ga ponudnik potrebuje za obdelavo in potrditev naročila, se naročila obdelujejo po časovnem zaporedju oddanih naročil oz. prejetih plačil.
Vljudno prosimo za razumevanje.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po najboljših močeh na spletni strani trudi zagotavljati ažurne in pravilne podatke, kljub temu pa lahko pride do kakšne nenamerne napake. O tem bomo kupca obvestili.

Fotografije artiklov so kolikor je mogoče natančne, vendar jih mora kupec sprejemati kot simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Varnost in varovanje osebnih podatkov

Upravitelj spletne trgovine uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.
Zavezujemo se k trajnemu in skrbnemu varovanju in ravnanju z vsemi osebnimi podatki kupca, v skladu z veljavnimi zakoni v Republiki Sloveniji.
Kupčeve osebne podatke bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Kupčevih osebnih podatkov v nobenem primeru ne bomo predali tretjim, nepooblaščenim osebam.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik, ki upravlja spletno trgovino, stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če je to potrebno in kupec temu izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodbo o nakupu (naročilo), ki jo ponudnik sklene s kupcem na daljavo, ponudnik hrani leto dni po realizaciji nakupa.

Pritožbe in spori

Ravnamo v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po svojih najboljših močeh trudimo izpolniti želje in pričakovanja kupcev.

Če kljub temu pride do pritožbe ali reklamacije, prosimo, naj jih kupec pisno posreduje na e- poštni naslov osat@fam.si ali na naslov ponudnika. Vse morebitne težave bomo skušali rešiti sporazumno. V primeru, da ponudnik in kupec sporazuma ne dosežeta, je za reševanje spora pristojno Okrajno sodišče v Ljubljani.

Prijava na e-novice

Z vnosom svojega e-poštnega naslova in klikom na gumb »pošlji« prijavitelj soglaša, da ponudnik njegov e-poštni naslov uporablja za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (reklamna sporočila, novosti, novice, splošna obvestila ipd.).
To soglasje lahko prijavitelj kadarkoli pisno prekliče z elektronskim sporočilom.

 

V Ljubljani, september 2014

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.